Reeks verkeersboetes vanaf nu goedkoper

Per 1 maart zijn wederom een aantal verkeersboetes aangepast, zo blijkt uit een bericht dat gisteravond werd verspreid door de Rijksoverheid. Wat direct opvalt is dat een aantal boetes fors omhoog gaan, terwijl er ook wat verkeersboetes worden verlaagd.

Dat laatste geldt bijvoorbeeld bij de eerste 10 km/u te hard op de snelweg. Voor de daarbij behorende boete betaal je vanaf vandaag namelijk 15% minder. Als kers op de taart worden snelheidsovertredingen op 130 km/u wegen met een snelheidsverschil van minder dan 4 km/u niet langer bekeurd, op alle andere wegen gold die bekeuringsvrije voet al.

Opvallend is dat ook het boetebedrag voor het veroorzaken van onnodig geluid is verlaagd. Zo betaalde je voorheen maar liefst 400 euro, maar stel je het CJIB tegenwoordig tevreden met ‘slechts’ 250 euro. Dat terwijl er behoorlijk wat initiatieven zijn om verkeersgeluid te verminderen en zelfs de MAG een campagne tegen geluidsoverlast startte onder de naam ‘TE LUID IS UIT’. Overigens is deze wijziging geen vrijbrief om je dB-killer uit je uitlaat te schroeven, niet zolang gemeente na gemeente dijken weet af te sluiten voor gemotoriseerde tweewielers.

Andere wijzigingen in de boetebedragen zijn als volgt:

  • Niet zo veel mogelijk rechts rijden (onnodig links rijden) op een auto(snel)weg van 150 euro naar 220 euro.
  • Het vasthouden en gebruik van de mobiele telefoon tijdens het autorijden van 240 euro naar 350 euro.
  • Niet verlenen van voorrang aan een voorrangsvoertuig  (zoals politieauto met zwaailicht en sirene) van 250 euro naar 350 euro en overhevelen naar het strafrecht.
  • Het vervoeren van minderjarigen zonder gordel verhogen van 150 euro naar 220 euro.
  • In- en uitstappende passagiers voorbijrijden zonder hen de gelegenheid te geven in- of uit te stappen van 400 euro naar 250 euro.
  • Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats van 400 euro naar 310 euro.

Foto door RH Fotografie

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
37VolgersVolg
Advertentie