SPYPICS: Nieuwe Husqvarna Svartpilen 401

Het is bijna acht jaar geleden dat Husqvarna de Vitpilen- en Svartpilen range aankondigde tijdens de jaarlijkse EICMA-show in Milaan, slechts een jaar nadat het merk in handen kwam van KTM. Hoog tijd voor een update dus, en als we de foto’s mogen geloven hoeven we daar niet al te lang op te wachten.

Op de kiekjes zien we namelijk een prototype Svartpilen die we waarschijnlijk gaan leren kennen als de nieuwe Svartpilen 401. Het ontwerp lijkt op het eerste gezicht niet veel te veranderd, zo zien we de kenmerkende ronde koplamp en de afgeschuinde vlakken op de tank terug. Wie goed kijkt ziet echter dat de nieuwe tank wel degelijk een nieuw ontwerp heeft gekregen en dat geldt voor meer componenten blijkt al snel.

spypics svartpilen 2023

Zo is bijvoorbeeld de kentekenplaathouder – die eerder op de achterbrug werd gemonteerd – ingeruild voor een ’traditionele’ houder. Of dat echt een verbetering is laten we in het midden, maar wat ons betreft komt de scrambler-look op deze manier toch beter tot zijn recht.

Ook het chassis heeft een update gekregen, want hoewel de nieuwe Svartpilen nog steeds voorzien is van een stalen trellis frame is het ontwerp wel degelijk anders. Datzelfde geldt eigenlijk voor de gemonteerde achterbrug, deze lijkt verstevigd te zijn en doet denken aan de Duke prototypes die al eerder via het internet gelekt werden.

svartpilen 2023

Een nieuw blok?

De grote vraag blijft vooralsnog waardoor de nieuwe Svartpilen wordt aangedreven. Het blokje lijkt namelijk van hetzelfde formaat als de huidige 373 cc eencilinder, die tevens dienst doet in de 390-serie van KTM, maar de uiterlijke kenmerken doen vermoeden dat het hier om een nieuw ontwerp gaat. De inhoud blijft voorlopig dus nog een raadsel, maar gezien de staat waarin dit prototype zich bevind gaan we ervan uit dat hij dit jaar nog wordt aangekondigd en in 2023 de markt op komt.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie