CONCEPT: Triumph’s elektrische TE-1

“Elektrisch is de toekomst” denkt ook het Britse merk, zo blijkt uit het TE-1 project waar hard aan wordt werkt. Terwijl elektrische motoren over het algemeen nog erg teleurstellen qua vormgeving en batterijprestaties lijken aan de andere kant van de Noordzee aardige vorderingen gemaakt te worden. Het project is al even bezig, maar begint nu met de start van fase drie pas echt vorm te krijgen.

Het TE-1-project startte in mei 2019 als samenwerking tussen vier grote Britse industrieleiders: Triumph Motorcycles, Integral Powertrain Ltd.’s e-Drive Division, de Universiteit van Warwick en Williams Advanced Engineering. Die laatste doet F1-fanaten wellicht een belletje rinkelen, ook daar worden zij namelijk goed vertegenwoordigd.

Triumph TE-1 concept

Triumph TE-1: de resultaten tot nu toe

De resultaten beperken zich op dit moment nog met name tot testresultaten welke zijn gericht op de batterijtechnologie en aandrijflijnprestaties. De batterij, welke door Williams wordt ontwikkeld, is reeds beproefd op de testbank en overtreft qua prestaties reeds bestaande oplossingen als we de Britten mogen geloven. De elektromotor wordt ontwikkeld door Powertrain Ltd.’s e-Drive Division en moet zo’n 130 kw gaan produceren – omgerekend ongeveer 180 pk – terwijl het gewicht met 10 kg verrassend laag blijft.

Triumph zelf heeft zich met name gericht op het ontwikkelen van de voertuigsoftware, wat onder andere moet zorgen voor een intuïtieve gasrespons. Daarnaast is er uiteraard gewerkt aan een gloednieuw chassis, wat is geoptimaliseerd voor elektrisch gebruik en verder ontwikkeld zal worden in fase 3. De eerste schetsen zien er wel erg bekend uit, maar zelfs dan mogen we qua vormgeving niet klagen.

Steve Sargent, Chief Product Officer bij Triumph laat weten dat “het uitgangspunt voor ons in het TE-1-project was om belangrijke feedback van klanten te verzamelen over wat rijders echt willen van hun motorfietsen. Daarnaast willen we begrijpen hoe een elektrische motorfiets de ervaring kan bieden die rijders verlangen. Dit betekent de manier van rijden, het rijbereik, het gevoel en de manier waarop vermogen en koppel wordt geleverd. Door al deze feedback in overweging te nemen, zijn we begonnen met het ontwerp van het chassis, met de nadruk op het samenbrengen van alles op het TE-1 Prototype op een manier die een rijervaring biedt die opwindend en nieuw is, maar tevens vertrouwd.”

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie