Een nieuwe A1-motor van Husqvarna: De Svartpilen 125

Een nieuwe A1-motor van Husqvarna: De Svartpilen 125

Husqvarna begint 2021 goed en breid de Svartpilen range uit met een nieuw gezicht: de Husqvarna Svartpilen 125. Het kleine broertje van de 401 en 701 zal vooral op de jongere markt inspelen gezien deze ook met een A1-rijbewijs te rijden zal zijn. De 1-cilinder mag dan wel de lichtste van het stel zijn, volgens Husqvarna is en blijft het een Svartpilen.

Met zijn unieke stijl en uitstekende performance zal de Svartpilen 125 je volgens Husqvarna voorzien in een dynamische rijbeleving. Dit mede doordat diverse componenten van het nieuwe model zich op de grotere machines binnen de Svartpilen range reeds hebben bewezen. Of je nu woon-werkverkeer rijdt of een weekend de Eifel onveilig gaat maken, de 1-cilinder van Husqvarna redt zich uitstekend.

Bosch-ABS en hydraulische ByBre remklauwen zullen de 146 kilo wegende 1-cilinder tot stilstand gaan brengen. De vering en demping zal worden geregeld door de WP APEX voor- en achtervering en zorgen samen met de standaard omgelegde Pirelli banden voor voldoende grip onder alle omstandigheden.

De styling van de nieuwe Svartpilen 125 is tijdloos maar toch verrassend modern. Het zwart gepoedercoate frame brengt samen met de bronzen accenten het robuust gestylde design tot een uniek ontwerp. De 2021 Husqvarna Svartpilen 125 zal vanaf februari 2021 beschikbaar zijn bij de dealers en wordt in Nederland verkrijgbaar vanaf €5800. In België wordt het nieuwe model verkrijgbaar vanaf €5099.

Lees ook:  Je motorrijbewijs halen: Hoe zit dat?

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇