Ducati presenteert nieuwe 2022 uitvoering van de Diavel 1260 S

Ducati presenteert nieuwe 2022 uitvoering van de Diavel 1260 S

Nadat Ducati vorig jaar al een Lamborghini uitvoering van de Diavel 1260 presenteerde, komt het merk uit Bologna nu wederom met een special edition van de Ducati Diavel 1260 S. De nieuwe uitvoering is geïnspireerd op het concept van de Diavel “Materico” welke al in 2019 werd gepresenteerd tijdens de Milan Design Week.

De nieuwe uitvoering mogen we de Ducati Diavel 1260 S “Black and Steel” gaan noemen. Een mondvol dus, welke – zoals de naam al doet verwachten – als hoofdkleuren zwart en grijs heeft, afgewisseld met wat gele accenten. Zo’n special edition is natuurlijk niets anders dan een paar nieuwe kleurtjes op een reeds bestaande motorfiets toepassen, maar eerlijk is eerlijk, de asymmetrische graphics op deze Diavel 1260 kunnen we stiekem best waarderen.

Dat gewijzigde kleurenschema komt wel met een ander prijskaartje, want zelfs aan deze minimale wijzigingen willen ze bij Ducati natuurlijk wat verdienen. De “Black and Steel” editie gaat in Nederland zo’n 1200 euro meer kosten dan de “normale” Diavel 1260 S, waardoor je onderaan de streep een slordige 28.690 euro afrekent. In België komt er zo’n 1100 euro bovenop de reguliere prijs, waarmee de totaalprijs uitkomt op 24.990 euro. De 2022 Diavel 1260 S “Black and Steel” zal vanaf eind juli 2021 bij de dealers verkrijgbaar zal zijn.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇