AVD Examen: Wat kun je verwachten?

Voor het behalen van je motorrijbewijs dien je drie examens succesvol af te leggen, het theorie, AVB-, en AVD examen. Op het AVD examen zal je verkeersdeelname worden getest, we leggen je graag uit wat je hier kunt verwachten.

Na het behalen van zowel het theorie- als AVB-examen kun je opgaan voor het AVD-examen. Vooraf aan het examen zal de examinator je ogen testen door je een kenteken op te laten lezen op zo’n 25 meter. Ook zal hij je een aantal vragen stellen over de motor, ook wel bekend als de BRAVOK controles. Zorg er dus tijdens het AVD examen voor dat je op de hoogte bent van deze controles, en hoe je deze moet uitvoeren. Dit is niet alleen handig tijdens je praktijkexamen, maar helpt je uiteraard ook verder wanneer je in het bezit bent van je rijbewijs.

Hierna ga je de weg op voor een rit van zo’n 35 minuten. Tijdens deze rit zal de examinator letten op je kijkgedrag, je plaats op de weg, het toepassen van de verkeersregels en de beheersing van de motor in het verkeer.

[adinserter block=”2″]

AVD examen, Geen verplichte oefeningen

In tegenstelling tot het AVB-examen zijn er bij het AVD-examen geen verplichte oefeningen die je uitvoert. Wel kan de examinator je een opdracht geven zoals een ‘Stop and Go’. Hierbij verwacht men dat je de motor aan de kant van de weg stilzet, rekening houdende met het overige verkeer en de verkeersregels.

Geslaagd voor je AVD examen?

Na terugkomst bij het CBR zul je van de examinator te horen krijgen of je geslaagd bent. Ook zal hij of zij je waarschijnlijk wat verbeteringen meegeven over je rij- en kijkgedrag. Indien je ’s ochtends geslaagd bent kun je vaak diezelfde dag nog je rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis. Wil je meer lezen over je praktijkexamen, lees dan hier verder voor dé 8 tips voor het halen van je AVD examen.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie