GERUCHT: Komt Suzuki met een SV650 RR?

Platformbouwen is het helemaal, kijk maar naar de immens populaire MT-07 van Yamaha waar onder andere de Tracer en inmiddels ook de R7 op zijn gebaseerd. Inmiddels doen de geruchten de ronde dat ook Suzuki deze boot niet wilt missen en plannen maakt hun SV650 een soortgelijke update te geven. Betekent dit dan er een SV650 RR aan zit te komen?

Het idee is vrij eenvoudig: net als de R7 van Yamaha zou het basismodel worden gepakt en worden er wat kleine aanpassingen op gemaakt. Volgen ze dezelfde stappen als Yamaha dan kun je hierbij denken aan een USD voorvork, een iets agressievere zitpositie door een wijziging in de zithoogte en clip-ons, wat extra performance onderdelen – zoals een quickshifter – en natuurlijk een volwaardige kuip. Met al die updates moet natuurlijk ook het prijskaartje nog interessant blijven, zodat het volledig in het straatje van Suzuki’s V-twin past.

Hoe dat nieuwe model mag gaan heten? Voor het gemak hebben wij ‘m even omgedoopt tot SV650 RR, naar bovenstaande schets van Oberdan Bezzi. Dan rest de vraag nog hoe lang het zal duren voordat Suzuki een dergelijk model op de markt weet te brengen, ervan uitgaande dat Suzuki zo snel mogelijk wilt concurreren met Yamaha’s R7. Als we de geruchten mogen geloven zou dit nieuwe model volgend jaar al gepresenteerd kunnen worden.

Reacties

  • He Marco,

   Dat klopt. De illustratie is slechts een schets, gemaakt door Oberdan Bezzi. Dat doet natuurlijk niet af aan het feit dat de geruchten op dit moment wel de ronde doen.

   Groeten,

   Quincy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
37VolgersVolg
Advertentie