Gerucht: komt Yamaha met een MT-07 R?

Gerucht: komt Yamaha met een MT-07 R?

De Yamaha R6 is dood, althans, de gehomologeerde versie dan. November vorig jaar werd officieel afscheid genomen van de Japanse twee-cilinder, iets waar menig supersport fan een traantje om zal hebben gelaten. Na dit afscheid kwam dan ook direct de vraag: komt Yamaha met iets nieuws?

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar op die vraag lijkt langzaam maar zeker een antwoord te komen: Yamaha schijnt namelijk te werken aan een vervanger. Het gat dat de R6 achter heeft gelaten is behoorlijk groot, en reikt van de A2-geschikte Yamaha R3 tot aan de R1. Nu de Aprilia RS 660 hierdoor domineert in het twee-cilinder supersport segment zullen de Japanners dus snel met een antwoord moeten komen: iets wat men gevonden lijkt te hebben in de MT-07.

Hoewel de MT-07 de makkelijkste keus lijkt, neemt dit ook direct een uitdaging met zich mee. De twee-in-lijn produceert nu namelijk slechts 74 pk, iets waarmee het blok zich niet zal kunnen meten met de RS 660 die een maximaal vermogen van 100 pk tot z’n beschikking heeft. Mogelijk weet men er bij Yamaha nog wat extra vermogen uit te persen, maar zelfs dan zal het nieuwe model eerder gaan concurreren met de Honda CBR650R en de Kawasaki Ninja 650, dan met de RS 660.

Lees ook:  TEST: Suzuki Hayabusa GSX-1300R 2021

Om de kosten laag te houden zal het chassis waarschijnlijk weinig aanpassingen krijgen en wordt voortgeborduurd op hetzelfde platform, zoals we dat bijvoorbeeld met de Tracer 7 hebben gezien. Uiteindelijk rest dan nog de vraag hoe dit nieuwe model mag gaan heten. Kijken we naar de naamgeving van het Japanse merk dan zou het natuurlijk een R7 kunnen worden. Die bestond echter al en was destijds toch wel de trots van Yamaha. We verwachten dan ook een nieuwe naam voor dit beestje, wordt het een MT-07 R?

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇