GESPOT zonder camo: de 2022 Triumph Tiger 1200

GESPOT zonder camo: de 2022 Triumph Tiger 1200

De Britten maakte ons afgelopen weken al lekker door teasers van de nieuwe Triumph Tiger 1200 te laten zien. Maar veel was er niet uit op te maken want de motorfiets was ingepakt in een verhullend camo jasje. Tot nu. Ergens diep in de bergen is de 2022 Triumph Tiger 1200 nu gespot in volle glorie, waardoor speculeren over bepaalde updates niet langer noodzakelijk is.

Chrome

Geen spam. Geen gezeur. Gewoon het laatste nieuws, direct in je mailbox. Liever geen e-mails? Volg ons dan via onze socials!

Dat de Triumph Tiger serie hot is, wisten we al langer. Hoogste tijd dus voor een nieuwe Tiger 1200. Het eerste dat opvalt is dat in tegenstelling tot vorige Tiger modellen, de snuit vrij laag hangt. Daarnaast vallen de dubbele LED koplampen, LED knipperlichten, een hoog windruitje, de lange UPSD vorken en handkappen op. Verder lijken er nu panelen aan de zijkant van de benzinetank gemonteerd te zijn, die waarschijnlijk de rijder moeten beschermen tegen turbulentie.

Lees ook:
Een Britse krachtpatser: Dit is de Triumph Speed Twin in 2021

Helaas is de onlangs gespotte 2022 Triumph Tiger 1200 niet voorzien van zijpanelen aan de achterzijde, maar dat onthult wel het subframe van de nieuwe Adventure en een deel van het frame. Daar zijn zaken te zien zoals een high-mount uitlaatdemper, aangepakte zadels, duo handgrepen, topkoffer, hugger, een vrij grote tank, een simpel LED achterlicht en de onderhoudsvriendelijke cardanaandrijving.

Krachtbron

Terwijl hij rondrijdt op spaakwielen die voorzien zijn van noppenbanden, wordt de nieuwe generatie Tiger 1200 wel degelijk voorzien van het motorblok uit de Speed Triple 1200 RS (en RR’s): een 1160cc driecilinder dat voorzien zal worden van een T-plane krukas. Toegegeven, hij zal niet 1-op-1 de 180pk van de RS erven, maar laat daar eens 150 á 160pk van overblijven. Dat moet meer dan genoeg zijn denken we zo.

Qua techniek heeft de nieuwe Tiger 1200 hetzelfde 5-inch TFT display als de Speed Triple en zal daarbij waarschijnlijk ook de smartphone connectiviteit, ride modes, cruise control, bochten ABS, semi-actieve vering en hellingshoek-afhankelijke-tractie controle krijgen.

Wanneer hij in de showroom staat? Wij verwachten in november dit jaar, net voor de EICMA in Milaan.

Stephan

Stephan

Bij voorkeur op zijn KTM te vinden in de bizarste uithoeken. Als de rest van Nederland op de Spaanse Costa's te vinden is, tref je Stephan ergens in een land dat niet in de reisbrochures staat. In het Russische zand of op Italiaans circuitasfalt, niets is Stephan te gek. Als redacteur van Motorstof.nl hoopt Stephan niet alleen zijn passie voor motoren te kunnen delen, maar ook zeker zijn reiservaringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇