Nieuwe Kawasaki Ninja H2 SX voor 2022

Naast de zojuist aangekondigde Versys heeft Kawasaki ook haar nieuwe Ninja H2 SX en SE onthult. Het grootste selling-point is het nieuwe Bosch ARAS radarsysteem wat is geplaatst, en toch al enige tijd werd verwacht. Het sport-tour model is daarmee als eerste Japanse motorfiets van het nieuwe systeem voorzien.

Eerst even motorisch, want als basis zien we nog steeds de supercharged 998cc 4-in-lijn terug, met maar liefst 210 pk en 137 Nm aan koppel. Daarmee lijkt er qua specificaties niet veel gewijzigd te zijn, maar toch beloofd Kawasaki meer koppel in de middelhoge toeren en voldoet ook de Ninja H2 SX nu aan de Euro 5 norm.

Voorzien van Bosch ARAS radarsysteem

Het grote nieuws op elektronisch vlak is zoals genoemd het nieuwe Advanced Rider Assistance Systeem (ARAS). De toevoeging van het systeem neemt wat indrukwekkende mogelijkheden met zich mee, waaronder Adaptive Cruise Control, Forward Collision Control en Blind-Spot detection. Naast deze features is de H2 SX voorzien van diverse rijhulpsystemen waaronder Traction Control, Launch Control, ABS, verschillende rijmodi en een quickshifter.

Door middel van het 6,5″ TFT-kleurendisplay kan gebruik gemaakt worden van het zogeheten Screen-in-Screen infotainment systeem (SPIN). Hiermee is de rijder in staat zijn smartphone te verbinden en tot wel 20 apps te gebruiken, zoals navigatie, weersvoorspellingen en telefooncontacten.

Ninja H2SX SE

Kawasaki’s Special Edition mag natuurlijk niet ontbreken, deze is daarom voorzien van semi-actieve elektronische vering met SHOWA Skyhook filosofie. Hiermee wordt real-time de demping aangepast waardoor er constant optimale grip aanwezig is en wordt tevens het ‘duiken’ tijdens het remmen verminderd. Naast het systeem is de SE voorzien van Brembo Style remklauwen, gepolijste wielen en uiteraard een speciale kleurstelling.

Prijs Kawasaki Ninja H2 SX 2022

Traditiegetrouw houdt Kawasaki de kaken stijf op elkaar als het gaat om de prijs van de nieuwe Kawasaki Ninja H2 SX. Desondanks verwachten we in Nederland een prijs rond de 22.000 euro voor de SX, voor de SE mag je daar rustig 3000 euro bij optellen.

De nieuwe Ninja H2 SX wordt eind februari bij de Kawasaki-dealers verwacht en zal verschijnen in enkel een Kawasaki-groene kleurstelling.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie