Kawasaki presenteert 2022 Kawasaki Versys 650

Kawasaki presenteert 2022 Kawasaki Versys 650

Kawasaki heeft het druk in Milaan, zo is onder andere de 2022 Kawasaki Versys 650 gepresenteerd tijdens het EICMA-evenement. De vernieuwde adventure-bike is voorzien van een nieuw design met bijbehorende LED-verlichting. Wijzigingen waarmee de 650 toch iets meer op z’n grote broer gaat lijken. Andere toevoegingen zijn onder andere de instelbare tractie controle en een 4,3″ TFT-kleurendisplay.

Chrome

Geen spam. Geen gezeur. Gewoon het laatste nieuws, direct in je mailbox. Liever geen e-mails? Volg ons dan via onze socials!

Aan het motorblok lijken weinig tot geen wijzigingen te zijn gemaakt, hoewel we de exacte specificaties nog niet hebben gezien. De Versys 650 wordt nog steeds bijgestaan door de 649cc parallel-twin, maar is nu dus wel voorzien van instelbare tractie controle.

Chique gezegd mogen we dit de Kawasaki Traction Control (KTRC) noemen, waarbij twee verschillende modi te selecteren zijn en de tractie controle tevens geheel is uit te schakelen. De eerste modus dient met name een sportieve rij-ervaring te ondersteunen, terwijl de tweede zorgt voor maximale tractie in alle weersomstandigheden.

Lees ook:
Vitamine R: KTM 1290 Super Adventure R 2021
Versys 650 TFT

De vernieuwde topkuip geeft ruimte aan het 4,3″ TFT-kleurendisplay waarvan alle benodigde statistieken kunnen worden afgelezen. Door de geïntegreerde Bluetooth-chip kan er door middel van de Rideology-app verbinding gemaakt worden met een smartphone, waarmee diverse reis- en voertuiginformatie op afstand kan worden uitgelezen.

De 2022 Kawasaki Versys wordt daarnaast gekenmerkt door lange veerwegen, 17″ wielen en een korte wielbasis. Ingredienten die volgens de Japanners een geweldige handling op moeten leveren. Aan de voorzijde is de Versys 650 voorzien van een volledig instelbare ø41 mm upside-down voorvork, terwijl aan de achterzijde een schokdemper is geplaatst met instelbare veervoorspanning.

Prijs 2022 Kawasaki Versys 650

De nieuwe Kawasaki Versys wordt vanaf februari 2022 bij de dealers verwacht en zal in drie kleurstellingen komen te verschijnen die we voor uw gemak even vertalen naar zwart, zilver en Kawasaki-groen. De prijs van de Versys 650 wil Kawasaki op dit moment nog niet prijsgeven, maar gezien de gemaakte wijzigingen gaan we uit van een basisprijs iets boven de 9000 euro in Nederland.

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇