Waarom een goede telefoonhouder op je motor een must is

Waarom een goede telefoonhouder op je motor een must is

Een telefoonhouder op je motor is een accessoire wat je steeds vaker ziet. Motorrijders ruilen hun traditionele navigatiesystemen in voor hun smartphone omdat deze ook steeds meer functies kan vervullen. Een smartphone is vaak geen extra uitgave, dus ook qua kosten is navigeren met je smartphone steeds aantrekkelijker. De navigatie apps worden steeds beter, je hoeft dus enkel een app te installeren en je smartphone te bevestigen. Hoe simpel kan het zijn?

Chrome

Geen spam. Geen gezeur. Gewoon het laatste nieuws, direct in je mailbox. Liever geen e-mails? Volg ons dan via onze socials!

Een telefoonhouder op je motor moet er natuurlijk allereerst voor zorgen dat je telefoon goed bevestigd zit. Je wilt voorkomen dat je smartphone met 120 km/u over het asfalt heen glijd. Daarnaast wil je dat je smartphone een regenbui overleeft, zorg er dus voor dat je deze in een waterdicht hoesje hebt zitten wanneer je de telefoonhouder monteert.

telefoonhouder motor monteren

Bovenstaande spreekt natuurlijk redelijk voor zich. Waar echter geen rekening mee wordt gehouden is dat een motor zogenaamde ultrasoontrillingen produceert, met name op hogere snelheid. Zo waarschuwt Apple inmiddels zelf voor de trillingen die door motoren geproduceerd kunnen worden. Die trillingen zijn voor ons nauwelijks merkbaar, maar worden wel via je motor doorgegeven aan je telefoon. Met een telefoonhouder van lagere kwaliteit loop je het risico dat deze trillingen direct worden doorgegeven aan je smartphone. Zo trillen solderingen los en zien we regelmatig dat camera’s niet meer gebruikt kunnen worden na gebruik van een kwalitatief mindere telefoonhouder.

Lees ook:
Je motor overschrijven, doe jij het online?

Natuurlijk is niet iedere telefoonhouder op je motor een slechte optie. Sommige houders zijn juist ontwikkeld om deze trillingen zo veel mogelijk te voorkomen. Zo beloofd het SP Connect systeem trillingen én G-krachten tot maar liefst 40% te reduceren en zit je smartphone zo stevig vast dat ie geen kant meer op kan. Daarnaast maak je je smartphone met de optionele cover eenvoudig waterdicht.

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇