Dit zijn de beste telefoonhouders voor op je motor

Een motor telefoonhouder zorgt ervoor dat je smartphone goed op je motor bevestigd is. Motorrijders ruilen steeds vaker hun traditionele navigatiesystemen in voor hun smartphone, omdat deze met een navigatie app steeds meer functies kan vervullen. Het aanbod telefoonklemmen groeit daardoor ook gestaag, maar wat zijn nou de beste telefoonhouders voor op je motor?

Een degelijke telefoonhouder moet er natuurlijk voor zorgen dat je telefoon goed bevestigd zit. Je wilt immers voorkomen dat je smartphone met 100 km/u over het asfalt heen glijdt. De beste telefoonhouders doen echter meer dan dat. Motorfietsen produceren namelijk ultrasoontrillingen die de mogelijkheid hebben het binnenwerk van je telefoon te slopen met dure reparaties als gevolg.

telefoonhouder motor RAM Mount

RAM Mount X-Grip

Een van onze favorieten in deze lijst is de RAM Mount X-Grip, hoewel deze telefoonhouder namelijk op meerdere manieren bevestigd kan worden is het gedeelte waar je je telefoon in klikt universeel. Zelfs wanneer je een nieuwe smartphone aanschaft kun je deze telefoonhouder gewoon op je motor laten zitten. Wel zo handig wanneer je vaak van toestel switcht.

In de basis bestaat de RAM Mount X-Grip voor op je motor uit twee rubberen bollen en een geveerd mechanisme waar je je telefoon tussen klemt. Om trillingen zoveel mogelijk te voorkomen maak je gebruik van de RAM X-Grip Tether die bij veel systemen wordt bijgeleverd, zoals bij deze variant. Behalve als telefoonhouder op de motor zijn de systemen van RAM Mounts ook goed te gebruiken op de fiets of in de auto.

Met de RAM Mount X-Grip schaf je een goede telefoonhouder aan die niet alleen makkelijk te bevestigen is, maar ook je smartphone is praktisch alle omstandigheden goed klemt. Of je nu offroad gaat rijden of vooral hoge snelheden rijdt: met de RAM Mount X-Grip zit je goed.

Telefoonhouder motor Quad Lock Case

Quad Lock Case

Een ander systeem waar we van onder de indruk zijn, dat zijn de motor telefoonhouders Quad Lock. Dit merk uit Australië is al wat jaren bezig met het perfectioneren van hun systeem, dat in feite uit twee delen bestaat. Het eerste gedeelte is in de basis een telefoonhoesje met een uitsparing, die je middels een draaibeweging op de telefoonsteun op de motor klemt.

Het voordeel is dat je telefoon daarmee muurvast op je motor zit, je hoeft dus echt niet bang te zijn dat deze loskomt, zelfs niet op de allerhoogste snelheden. Ondanks dat kiezen we als beste telefoonhouder toch een ander merk, met een model wat redelijk overeenkomt.

beste telefoonhouder motor

Beste telefoonhouder voor op je motor: de SP Connect

We schreven het al eerder: de beste telefoonhouder op je motor dient zoveel mogelijk trillingen te voorkomen, en dat is precies wat het systeem van SP Connect doet. Dit merk maakt steunen die veel weg hebben van de eerdergenoemde Quad Lock, maar zijn wat ons betreft qua materiaalgebruik net even wat beter.

Zo zijn de telefoonhouders van Quad Lock gemaakt van hard plastic, maar zijn de motorsteunen van SP Connect gemaakt van CNC gefreesd aluminium. Daarnaast belooft SP Connect trillingen tot maar liefst 40% te verminderen, een belofte die we niet bij de overige merken terug horen. Ook is je motor telefoonhouder met de waterproof cover eenvoudig waterdicht te maken. Tip van de redactie: kies altijd voor een losse SP Connect motormount en een bijpassende cover voor je telefoon, ga pas voor de universele bundel wanneer er geen case is die gemaakt is voor jouw telefoon.

Je telefoonhouder op je motor bevestigen

Hoe je je telefoonhouder op je motor bevestigt verschilt per systeem. Zo bied RAM Mount diverse type bevestigingen, waaronder een manier om je telefoonhouder op je balhoofd te bevestigen. Ook SP Connect biedt deze mogelijkheid aan, al gaat onze voorkeur – mits die mogelijkheid er is – uit naar een telefoonhouder die we op het stuur bevestigen. Ook dan is het systeem van SP leidend, de losse motormount klem je namelijk eenvoudig op een stuur tussen de 21 en 31 mm.

 

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie