Zo belangrijk is een goede telefoonhouder op je motor

Een telefoonhouder op een motor is een accessoire die je steeds vaker tegenkomt. Motorrijders ruilen hun traditionele navigatiesystemen in voor hun smartphone omdat deze ook steeds meer functies kan vervullen. Een smartphone betekent geen extra uitgave, dus ook qua kosten is navigeren met je smartphone steeds aantrekkelijker. De navigatie apps worden steeds beter, je hoeft dus enkel een app te installeren en je telefoon aan je motor te bevestigen. Hoe simpel kan het zijn?

Een telefoonhouder op je motor moet er natuurlijk vooral voor zorgen dat je telefoon goed bevestigd zit. Je wilt voorkomen dat je smartphone met 100 km/u over het asfalt heen glijdt. Daarnaast wil je dat deze een regenbui overleeft, zorg er dus voor dat je hem in een waterdicht hoesje hebt zitten wanneer je de telefoonhouder op je motor monteert.

beste telefoonhouder motor

Bovenstaande spreekt natuurlijk redelijk voor zich. Waar echter geen rekening mee wordt gehouden is dat een motor zogenaamde ultrasoontrillingen produceert, met name op hogere snelheid. Zo waarschuwt Apple inmiddels zelf voor de trillingen die door motoren geproduceerd kunnen worden. Die trillingen zijn voor ons nauwelijks merkbaar, maar worden wel via je motor doorgegeven aan je telefoon. Met een telefoonhouder van lagere kwaliteit loop je dus het risico dat deze trillingen direct worden doorgegeven aan je smartphone. Zo trillen solderingen los en zien we regelmatig dat camera’s niet meer gebruikt kunnen worden na gebruik van een kwalitatief mindere motor telefoonhouder.

De beste telefoonhouder op je motor

Natuurlijk is niet iedere telefoonhouder op je motor een slechte optie. Sommige houders zijn juist ontwikkeld om deze trillingen zo veel mogelijk te voorkomen. Zo beloofd het SP Connect systeem trillingen én G-krachten tot maar liefst 40% te reduceren en zit je smartphone zo stevig vast dat ie geen kant meer op kan. Daarnaast maak je je smartphone met de optionele cover eenvoudig waterdicht. Ruilen jullie je navigatiesysteem om voor een smartphone in combinatie met een telefoonhouder?

Ontvang wekelijks het laatste motornieuws, direct in je mailbox!

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
31VolgersVolg

Populair

Advertentie
Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇