Waarom een motor druppellader nodig is

Waarom een motor druppellader nodig is

Een motor druppellader zorgt ervoor dat je na langdurig stallen van je motor geen problemen met je accu hebt. Door de accu langzaam bij te laden blijft deze in topconditie en loop je dus niet het risico dat je motor niet start wanneer de lente weer aanbreekt. De redactie van Motorstof.nl schreef voor jou een stuk over de druppellader; wat deze doet voor je motor, hoe je deze monteert en wat volgens ons de beste druppellader is.Wat doet die druppellader voor je motor?

Een motor druppellader is een waardevolle aanschaf, maar waarom heb je deze nodig? Een motor met elektrische start maakt gebruik van een accu welke de motor voorziet van een elektrische lading. Lang stilstaan is echter funest voor een accu, deze ontlaadt zichzelf namelijk wanneer deze niet gebruikt wordt. Zo zie je dat motoren die ‘s winters gestald worden zonder druppellader in de lente problemen kunnen hebben met starten. Wanneer je accu te ver ontladen is krijg je deze tevens niet meer op spanning en zal deze vervangen moeten worden.

Een druppellader zorgt ervoor dat de accu van je motor niet te ver ontlaadt, dit doet hij door deze langzaam vol te laden. Een ‘normale’ acculader kan er tevens voor zorgen dat je accu overladen raakt. Hierdoor raakt je accu defect en kan deze spanning niet meer goed vasthouden. Een druppellader kun je langdurig aansluiten op de accu, bijvoorbeeld tijdens de winterperiode, zonder dat deze je accu beschadigt. Deze laders worden daarom ook wel ‘slimme acculaders’ genoemd.

Druppellader op je motor monteren

Het monteren van een druppellader op je motor gaat vrij eenvoudig. Je druppellader wordt te allen tijde geleverd met twee kabels welke gemarkeerd zijn als plus- en minpool. Je sluit deze kabels aan op de corresponderende polen op je accu. Vervolgens hoef je in de meeste gevallen enkel de stekker van je druppellader in het stopcontact te steken en je slimme acculader doet de rest.

Tip: In veel gevallen zijn de twee kabels die geleverd worden bij je druppellader los te halen van je druppellader. Je kunt er dus voor kiezen om de kabels permanent aan de accu van je motor te bevestigen. Op die manier hoef je enkel de kabels aan je lader te bevestigen om deze bij te laden en heb je geen omkijken meer naar je accu.

De beste motor druppelladers

De druppelladers van Optimate staan al jaren bekend als dé druppellader voor je motor. Zo zijn met name de Optimate 3 en 4 razend populair. Inmiddels is er reeds een Optimate 7 op de markt uitgebracht, maar deze uitgave voel je dan ook wel direct in je portemonnee. De Optimate 7 is verkrijgbaar voor zo’n 150 euro, waar je voor een Optimate 4 vaak slechts de helft betaald terwijl de verschillen wat ons betreft verwaarloosbaar zijn. De populaire Optimate 4 is daarom volgens ons nog steeds dé druppellader voor je motor.

Met de Optimate 4 haal je een alles in één acculader in huis. De Optimate 4 is zowel te gebruiken voor STD, AGM als GEL accu’s, zo kun je er dus altijd mee uit de voeten. De slimme lader is te gebruiken bij extreem koude temperaturen en is daarom ideaal voor tijdens de winterstalling. Ben je je druppellader vergeten aan te sluiten tijdens de wintermaanden? De Optimate 4 kan zelfs ver ontladen accu’s vanaf maar liefst 0,5V herstellen. Tevens wordt aangegeven dat ze de levensduur van je accu tot maar liefst 400% verlengen! Een nieuwe accu kost al snel 50 euro, je druppellader heeft zichzelf dus zo terug verdient.

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Circuittrainingen, ritjes naar het buitenland of een rondje om de kerk: Quincy is overal voor in. Als oprichter van Motorstof.nl deelt hij graag zijn kennis met je.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties