Triumph verrast met de Triumph Tiger Sport 660

Wederom is het Triumph die deze week geheel onverwacht wat nieuws aankondigt, met dit keer de 2022 Triumph Tiger Sport 660: een adventure-bike met het blok van de Trident. Hiermee lijkt het Britse merk het succes van Yamaha te willen nabootsen, want terwijl de Trident duidelijk in hetzelfde segment thuishoort als de MT-07 zet de nieuw aangekondigde Tiger Sport 660 zijn nagels in de Tracer 7.

De door Triumph vrijgegeven foto’s geven aardig wat prijs, ondanks dat de officiële presentatie nog even op zich laat wachten. Volgens het Britse merk zal de nieuwe Tiger Sport 660 ergens in de aankomende maanden wereldwijd gelanceerd gaan worden.

Tot nu toe is duidelijk dat de Tiger 660 wordt uitgerust met een hoog windscherm, 17 inch wielen en een zadel wat uit één stuk bestaat. Het frame en het subframe lijken identiek te zijn aan dat van de Trident 660, al is het subframe mogelijk iets verlengd om zo ruimte te maken voor een passagier en de koffers. Aan de voorkant zien we een upsidedown-voorvork met dubbele remschijven en aan de achterzijde een enkele schijf. Hoe het verhaal motorisch precies in elkaar steekt blijft natuurlijk een gokje, maar voor een goed beeld bekijken we de specificaties van de Trident. Dat betekent concreet een 660 cc vloeistofgekoelde drie-in-lijn welke in de Trident zo’n 80 pk en 64 Nm levert. We kunnen ons zo voorstellen dat daar voor dit nieuwe model wellicht nog wat aan getweaked wordt, maar staan ook zeker niet raar te kijken als Triumph het 660-blok ongemoeid laat.

Prijs

Over de prijs voor de nieuwe Triumph Tiger Sport 660 is op dit moment nog niets bekend, maar kijkend naar de concurrentie en de prijs van de Trident gaan we uit van een prijs tussen de 10.000 en 11.000 euro. Dit om niet enkel het gat richting de Tracer 7 te dichten, maar ook om een realistische financiële stap tot de Tiger Sport 850 in stand te houden.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie