Triumph blijft exclusief Moto2 leverancier tot eind 2024

Triumph blijft exclusief Moto2 leverancier tot eind 2024

Triumph staat de afgelopen tijd goed gekleurd in de nieuwsbladen. En het houdt niet op. De Britse motorfabrikant kondigde onlangs aan nog tot eind 2024 motorblokken te blijven leveren aan de Moto-2-klasse. In 2019 nam Triumph het stokje over van Honda en werd daarmee officieel Moto2 motorleverancier.

Het 765cc Triple Moto-2 blok is geliefd bij veel coureurs, vanwege het flexibele vermorgen en de hoge betrouwbaarheid. Triumph bevestigde tijdens de aankondiging tijdens de Britse MotoGP op Silverstone dat voor 2022 geen wijzigingen in het elektronicapakket doorgevoerd worden, maar er zal wel gebruik worden gemaakt van een close-ratio versnellingsbak. Volgend jaar hebben de Britten als doel meer vermogen uit de driecilinder te persen.

“Het is een succes geweest voor Triumph in elk opzicht en we zijn vastberaden om het 765cc triple Moto2 blok te blijven ontwikkelen. We hebben verbeteringsplannen voor 2022 en 2023”, zegt Steve Sargent, de CPO van Triumph.

Chrome

Stephan

Stephan

Bij voorkeur op zijn KTM te vinden in de bizarste uithoeken. Als de rest van Nederland op de Spaanse Costa's te vinden is, tref je Stephan ergens in een land dat niet in de reisbrochures staat. In het Russische zand of op Italiaans circuitasfalt, niets is Stephan te gek. Als redacteur van Motorstof.nl hoopt Stephan niet alleen zijn passie voor motoren te kunnen delen, maar ook zeker zijn reiservaringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇