Ciao, Vale!

Ciao, Vale!
Valentino Rossi tijdens de Dutch TT © Sepang Racing Team

MotoGP legende Valentino Rossi heeft besloten een punt achter zijn carriere als MotoGP coureur te zetten, dit maakte de 42-jarige Italiaan deze middag bekend tijdens een speciaal ingelaste persconferentie. Dit betekent dat we Valentino dit seizoen voor het laatst zullen zien op een GP machine.

Hij heeft maar liefst 26 seizoenen doorstaan, wist negen wereldtitels te behalen, waarvan zeven keer in de koningsklasse. De laatste seizoenen gingen al wat minder, zijn laatste overwinning was in 2017 op Assen. De aankondiging komt dan ook niet bepaald als een verrassing, eerder dit jaar maakte Rossi al bekend een keuze te zullen maken over zijn carrière.

“Het was een zeer moeilijke, maar juiste juiste beslissing”, gaf Rossi aan tijdens de persconferentie in Oostenrijk. “De resultaten zijn dit seizoen slechter dan verwacht, en daar gaat het uiteindelijk om.” Toch mag de Italiaan niet klagen over zijn carrière geeft hij zelf al aan. “Ik heb veel momenten meegemaakt die me altijd bij zullen blijven. En hopelijk kan ik de rest van het seizoen op een mooie manier afsluiten.” De persconferentie werd afgesloten met een staande ovatie. Ciao, Vale!

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇