Yamaha smeedt plannen voor nieuwe R1 in 2023

Yamaha is van plan een nieuwe R1 te introduceren in 2023, zo blijkt uit een spreadsheet die is te vinden op de website van de FIM. In de spreadsheet met de naam “FIM Recognized Competition Vehicles” zou namelijk een nieuwe 2023 YZF1000W te vinden zijn. Een notering die doet denken aan de YZF600W, de track-only variant van de R6.

Met die informatie lijkt er dus in ieder geval een track-only R1 aan te komen voor 2023, iets waar vele superbike-fans al even om staan te springen. De huidige R1 wordt namelijk al sinds 2015 geproduceerd en kreeg twee jaar geleden een kleine update om aan de Euro 5-norm te voldoen. In 2023 zou de R1 dus acht jaar dienst doen, hoog tijd voor een update.

yamaha r1 2023 document

Ook de zogenaamde frame marking JYACN07C in het document is anders dan die van de huidige R1, wat sterk impliceert dat het om een heel nieuw model gaat. De eerste C-notering is bedoeld voor Competition modellen en geeft dus aan dat het hier om een track-only R1 gaat.

De kans is dus erg groot dat er een officiële aankondiging gaat komen vanuit Yamaha omtrent de toekomstplannen van het model. Met de komst van een nieuwe R1 is de verwachting natuurlijk dat er ook een straatlegale variant gaat komen. Voor superbike-liefhebbers is voorlopig nog even billen knijpen, we verwachten de aankondiging pas ergens eind dit jaar.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie