Met de motor toeren door Zwitserland: een prachtige vakantie!

Zwitserland is een schitterend vakantieland, ook voor motorrijders. Met de vele hoogteverschillen en bochten, mooie uitzichten en interessante steden is het de ideale bestemming voor een motorvakantie. Maar voordat je op pad gaat, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om optimaal te kunnen genieten van je trip.

1. Vignet

Als je met de auto of motor door Zwitserland wilt rijden, heb je een vignet nodig. Dit is verplicht op de nationale snelwegen. Het is een sticker die je op (de voorruit van) je voertuig moet plakken. Het vignet kunt je onder andere verkrijgen bij de grens en diverse tankstations in de buurt van de grens. Nog beter is om het van te voren online te bestellen op www.vignetteswitzerland.com. Zorg ervoor dat je het vignet goed zichtbaar aanbrengt, anders riskeer je een boete.

2. Onderhoudsbeurt motor

Een goede voorbereiding begint natuurlijk met het laten uitvoeren van een onderhoudsbeurt aan je motor. Niets is vervelender dan onderweg met technische problemen te maken krijgen. Controleer alle vloeistoffen, de remmen, de verlichting en de bandenspanning om er zeker van te zijn dat alles in optimale staat verkeert. Smeer eventueel je ketting en andere bewegende delen en controleer ook het profiel van je banden, om te voorkomen dat je een slipper maakt of een klapband krijgt.

3. Motorkleding en helm

Zorg dat je goed beschermd op pad gaat. Dat betekent geschikte motorkleding en een goed passende, comfortabele helm. Voor lange afstanden is een integraalhelm met een goed vizier met pinlock vizier echt de beste keuze. Ga je met je partner of andere motorrijders, dan is een communicatiesysteem ook erg fijn. Dit zorgt ervoor dat je met elkaar kunt communiceren tijdens  het rijden en maakt het ook mogelijk je navigatie te volgen, zonder steeds op het scherm te hoeven kijken.

4. Bagage

Zorg ervoor dat je de juiste en niet te veel bagage meeneemt voor je motorvakantie. Veel hangt daarbij af van waar je gaat overnachten. Verblijf je in een hotel, dan kun je met minder bagage toe dan wanneer je zou gaan kamperen en je eigen tent meeneemt. Hoe minder bagage je hoeft mee te slepen, hoe comfortabeler (en zuiniger) je rijdt. Investeer in elk geval stevige en waterdichte tassen of koffers die speciaal ontworpen zijn voor het vervoer van bagage op een motor. Verdeel het gewicht gelijkmatig over de motor om de stabiliteit niet in gevaar te brengen.

5. Dit zijn de leukste steden

In Zwitserland zijn er verschillende steden die het bezoeken waard zijn tijdens je motorreis. Basel, Zürich, Genève en Luzern behoren tot de populairste steden onder toeristen. Elk van deze steden heeft zijn eigen charme en biedt interessante bezienswaardigheden, restaurants en uitgaansgelegenheden. Genève, met het prachtige meer, kent een rijke geschiedenis, is glamoureus, groen, zeer divers en heel leuk voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers. Kunststad Basel heeft diverse musea en is tevens een drielandenpunt: het ligt op de grens van Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Zürich, bekend vanwege de banken en financiële instellingen, heeft ook een prachtig meer. Bezoek er ook de knusse, oude stad met middeleeuwse gebouwen. Lüzern is een zeer charmante stad met een prachtige ligging aan het Vierwoudstrekenmeer. 

6. Bezienswaardigheden

Zwitserland heeft, behalve deze fantastische steden, heel veel te bieden. Het land staat bekend om de adembenemende natuurlijke schoonheid met imposante bergen, glooiende heuvels met schilderachtige dorpen en verstilde meren. Tijdens je motorvakantie mag je dan ook zeker niet de prachtige bergpassen zoals de Stelvio Pass en de Gotthard Pass missen. Daarnaast zijn er ook talloze meren, watervallen en natuurparken die absoluut een bezoek waard zijn.

7. Mooie plekken om te overnachten

Tijdens je motorreis door Zwitserland wil je natuurlijk ook comfortabel kunnen overnachten. Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken om te verblijven, variërend van fijne campings en gezellige pensions tot luxe hotels. Kies een locatie die strategisch gelegen is, zodat je gemakkelijk naar verschillende bezienswaardigheden kunt rijden.

8. Het weer

Aangezien het landschap in Zwitserland zeer gevarieerd is en er een aantal hoge bergen zijn, varieert ook het weerbeeld en de temperatuur. Zorgt dat je daar goed op bent voorbereid door kleding voor alle weersomstandigheden mee te nemen. Een zonnebril (of vizier), zonnebrandmiddel en voldoende water heb je natuurlijk altijd bij de hand. 

Met deze tips ben je goed voorbereid op een motorvakantie door Zwitserland. Vergeet niet om ook voldoende tijd te nemen om te genieten van de prachtige landschappen en de vrijheid die het motorrijden met zich meebrengt. Veel plezier op jouw avontuurlijke reis!

Reacties

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie