Je motor wrappen, zelf doen of uitbesteden?

Een gewrapte motor zie je vandaag de dag steeds meer. Custom motoren worden niet langer in een nieuwe kleur gespoten worden, maar worden voorzien van een zogeheten wrapfolie. De kosten van een motor wrappen kunnen echter aardig oplopen, dus kun je dit niet beter zelf doen? In dit artikel leggen we je graag uit wat de voor- en nadelen zijn van je motor wrappen, en of je dit eenvoudig zelf kunt uitvoeren.

Motor wrappen mag wat kosten

Wie denkt dat een motor laten wrappen lekker goedkoop is komt van een koude kermis thuis. Zo kost het laten wrappen van een naked bike in één kleur al snel 350+ euro. Heb je een grotere motorfiets die je in verschillende kleuren wilt wrappen dan kun je al rekenen op zo’n 500 euro en deze prijzen lopen op tot ruim 1000 euro voor een motorfiets met veel details. Deze prijzen zijn natuurlijk indicatief, en hangen met name af van het type motor dat je hebt en de kleuren die je erop wilt toepassen.

Zelf je motor wrappen?

Dat het wrappen van je motor aardig wat kan kosten betekent helaas niet dat je het altijd beter zelf kunt doen. Je motor wrappen is namelijk een bijzonder tijdrovende klus, zeker wanneer je dit voor de eerste keer wilt gaan doen. Neem dus minimaal een weekend vrij om dit uit te voeren en bereid je maar voor op flink wat frustratie. Voor wie dit graag een keer wilt proberen hebben we goed nieuws. Wrapfolie is relatief goedkoop, naast je bestede uurtjes ben je dus niet veel geld kwijt om je motor van een nieuw kleurtje te voorzien.

motor wrappen

Als voordeel kunnen we noemen dat wrappen goedkoper is, ja zelfs wanneer je het laat doen zul je waarschijnlijk minder kwijt zijn dan een nieuwe laag verf.

De voor- en nadelen van je motor wrappen

De grote tegenhanger voor het wrappen van je motor is natuurlijk je motor van een nieuwe lak voorzien. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van wrappen ten opzichte van spuiten?

Als voordeel kunnen we noemen dat wrappen goedkoper is, ja zelfs wanneer je het laat doen zul je waarschijnlijk minder kwijt zijn dan een nieuwe lak verf. Daarnaast beschermt de wrapfolie je lak juist tegen steenslag en de weersomstandigheden. Als je je nieuwe kleur zat bent kun je hem weer verwijderen, het is dus geen permanente aanpassing. Dit betekent dus ook dat je je motor altijd weer in originele staat kunt terugbrengen, wat weer gunstig is bij een eventuele verkoop.

Als nadeel kunnen we stellen dat wrappen toch nooit zo netjes wordt als spuiten. Het maakt niet uit wat je wijs wordt gemaakt, zeker bij die ‘moeilijke randjes’ en kleine oneffenheden zul je zien dat een wrapfolie minder netjes aansluit dan een lak, maar het verschil is wat ons betreft verwaarloosbaar.

We noemden het ook als voordeel: je motor wrappen is geen permanente oplossing. Dit kan natuurlijk ook een nadeel zijn. Een kwalitatieve lak die goed is gespoten kan langer meegaan dan je motorfiets, de wrapfolie op je motor ‘slechts’ zo’n 3 – 5 jaar.

Tips and Tricks

Wil je nou toch zelf je motor wrappen dan begin je natuurlijk met de aanschaf van wat wrapfolie. Behoefte aan wat tips and tricks? De redactie van MotorStof.nl heeft voor jou uitgezocht met welke tips jij uit de voeten kunt:

  • Demonteer de kuipdelen die je wilt wrappen
  • Verwijder originele stickers, iedere oneffenheid ga je anders zien
  • Zorg dat je je ondergrond goed ontvet, anders hecht de folie niet goed
  • Werk in een schone, droge en stofvrije werkomgeving, bij voorkeur binnen
  • Neem je tijd, ga je gehaast te werk dan zie je dat terug
  • Zorg dat je een extra paar handjes tot je beschikking hebt
  • Wrappen klaar? Geef je motor nog een goede poetsbeurt!

Wil je je motor wrappen, maar je weet nog niet goed hoe? Check dan even onderstaande video, hierin wordt gedemonstreerd hoe jij het beste je kuipdelen van een wrapfolie kunt voorzien.

 

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie