Wanneer is je motor belastingvrij?

Wanneer is je motor belastingvrij?

Vroeger was natuurlijk alles beter, en de regels waren ook een stuk simpeler. Je motor werd namelijk belastingvrij op het moment dat deze ouder was dan 25 jaar. In 2014 zijn de regels omtrent de wegenbelasting aangepast, dus ook voor jouw motor. De redactie van MotorStof.nl zocht voor je uit wanneer jouw motor belastingvrij is.

Overgangsregeling voor oldtimers

Is jouw motorfiets van vóór 1988, maar is deze nog geen 40 jaar oud? Dan mag je gebruik maken van de zogenaamde overgangsregeling. Dit wil zeggen dat je als motoreigenaar slechts een kwart van de reguliere belasting gaat betalen aan de Belastingdienst, dit moet je wel zelf even aanvragen. Als beperking mag je niet langer tussen 1 december en 1 maart de weg op met je bolide, maar dat is voor de mooi-weerrijders onder ons vast geen probleem. Blijf je liever heel het jaar doorrijden? Dat kan natuurlijk ook, je betaalt dan wel het ‘normale’ tarief.

Motor volledig belastingvrij

Is jouw motorfiets 40 jaar of ouder? Dan is je motor belastingvrij! De beperkingen die eventueel aan je overgangsregeling hingen zijn nu ook van de baan. Je mag nu dus het gehele jaar de weg op zonder daarvoor belasting te hoeven betalen.

Oldtimerverzekering voor je motor?

Is jouw motor ouder dan 20 jaar en rijd je hier niet veel kilometers mee? Mogelijk kun je dan ook kiezen voor een oldtimerverzekering. Je betaalt dan minder aan premie, maar krijgt vanuit je verzekeraar vaak wel wat beperkingen opgelegd. Zo kan er van je verwacht worden dat je maximaal 7500 km per jaar rijdt, en je motor niet als primaire voertuig gebruikt. Het kan je echter tientjes per kwartaal schelen, dus wellicht interessant om te onderzoeken. Zo kun je optimaal profiteren van je belastingvrije motor!

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇