Wanneer is mijn motor belastingvrij?

De tijd dat je motor belastingvrij werd op het moment dat deze zijn 25e levensjaar aantikte is helaas niet meer. In 2014 werden de regels omtrent de wegenbelasting aangepast en maakte de Belastingdienst het ons wederom niet makkelijker, maar vooral lastiger. Voor wie een kleine opfrisser kan gebruiken schreven we een klein overzicht, dit zijn de belastingregelingen voor jouw motor.

Is je motorfiets van vóór 1988, maar is deze nog geen 40 jaar oud? Dan mag je gebruik maken van de zogenaamde overgangsregeling. Dit wil zeggen dat je als motoreigenaar slechts een kwart van de reguliere belasting gaat betalen aan de Belastingdienst, dit moet je wel zelf even aanvragen. Als beperking mag je dan niet meer tussen 1 december en 1 maart de weg op, maar dat is voor de mooi-weerrijders onder ons vast geen probleem. Blijf je liever heel het jaar doorrijden? Dat kan ook, je betaalt dan wel het ‘normale’ tarief.

Je motor volledig belastingvrij

Is jouw motor 40 jaar of ouder? Dan is je motor belastingvrij! De beperkingen die eventueel aan je overgangsregeling hingen zijn nu ook van de baan. Je mag nu dus het gehele jaar de weg op zonder daarvoor belasting te hoeven betalen.

Oldtimerverzekering voor je motor?

Is jouw motor ouder dan 20 jaar en rijd je hier niet veel kilometers mee? Mogelijk kun je dan ook kiezen voor een oldtimerverzekering. Je betaalt dan minder aan premie, maar krijgt vanuit je verzekeraar vaak wel wat beperkingen opgelegd. Zo kan er van je verwacht worden dat je maximaal 7500 km per jaar rijdt, en je motor niet als primaire voertuig gebruikt. Het kan je echter tientjes per kwartaal schelen, dus wellicht interessant om te onderzoeken. Zo kun je optimaal profiteren van je belastingvrije motor!

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie