7 tips voor een te gekke motorvakantie

Een motorvakantie is een fantastische belevenis. De hele dag toeren op je motor en allerlei gebieden doorkruisen op je favoriete vervoermiddel, kan een enorme kick geven. Dit zijn zeven praktische tips om van je motorvakantie een geweldige ervaring te maken:

1. Kies de juiste motor

Mogelijk heb je al een fantastische motor voor je motorvakantie. Zo niet, kies er dan één die comfortabel is. Je zit er namelijk uren en dagen achtereen op. Een zachte zitting en een prettige houding zijn dan prettig.

Ook is het fijn als je motor licht stuurt, goede verlichting heeft en niet te zwaar is. Je motor moet natuurlijk wel stabiel op de weg liggen. Je kunt eventueel een motorscooter overwegen. Er zijn modellen met dezelfde uitstraling als een echte motor.

2. Neem alleen essentiële bagage mee

Op de motor kun je niet veel meenemen, dus moet je selectief zijn wat betreft bagage. Kies alleen de meest essentiële benodigdheden en neem niet te veel kleding mee.

Kijk ook hoe je de bagage mee wil nemen. Als je geen kofferset op je motor hebt, kun je denken aan zadeltassen, achtertassen of een tanktas.

3. Kies de beste motor navigatie

Je kunt navigeren via je telefoon, maar een speciaal motor navigatiesysteem op je stuur is handiger. Dit kun je ook gebruiken zonder internetverbinding. Bovendien is motor navigatie gemakkelijk te bedienen met handschoenen.

Nóg gemakkelijker en veiliger is een head set die je in de helm kunt installeren en via Blue tooth kunt koppelen aan je navigatiesysteem en telefoon.

4. Draag passende kleding

Voor motorvakanties heb je, net als anders, motorkleding nodig. Draag altijd een motorbroek, enkellaarzen, een comfortabel T-shirt, een waterdichte jas en een goede motorhelm. Zo kun je veilig lange afstanden afleggen.

Motorrijden in wijde kleding kan ongemak veroorzaken. Daarom is het advies om tijdens een motorvakantie passende kleding te dragen.

5. Neem regelmatig pauze

Om zadelpijn te voorkomen, de benen te strekken en de nodige beweging te krijgen, is het belangrijk om regelmatig te pauzeren tijdens een dag op de motor. 

Zoek van tevoren leuke plekken uit, dan heb je minder de neiging om door te blijven rijden naar je eindbestemming. 

Je kunt pauzes ook combineren met een bezoek aan leuke dorpen of stadjes. Bijvoorbeeld op een dag dat er markt is. Dan kun je meteen verse producten voor onderweg inslaan.

6. Neem voldoende snacks en water mee

Afhankelijk van het land en het gebied waar je met de motor naartoe gaat, heb je onderweg al dan niet de beschikking over winkels waar je voedsel en drinken kunt inslaan. 

Ga je op motorvakantie in een dunbevolkt gebied, neem dan voldoende water en snacks mee.

Gezonde snacks zijn zuidvruchten, noten en gepofte kikkererwten. Ook repen van zaden en pitten zijn heerlijk bij stevige trek onderweg. Kies repen zonder suiker en intensieve zoetstoffen of maak ze zelf. Op internet zijn veel recepten te vinden.

Voor de nodige hydratatie zijn er speciale motorrugzakken met een hydratatieblaas of hydratatietassen. Kies degene die het prettigst zit en niet te zwaar is. Sommige tassen hebben een lange slang waaruit je kunt drinken, zodat je niet hoeft te stoppen als je dorst hebt. 

Het is belangrijk om regelmatig te drinken, want hierdoor blijf je goed gefocust op de weg. Uitdroging kan hoofdpijn en moeheid veroorzaken.

7. Selecteer de juiste voedingssupplementen

Als je op motorvakantie gaat, moet je selectief zijn wat betreft voedingssupplementen. Een goede multivitamine is ideaal, want deze bevat naast alle essentiële vitamines ook de belangrijkste mineralen. Denk aan zink en ijzer. 

Je kunt vitamies en mineralen ook los meenemen, al neemt dat meer ruimte in beslag. Het is wel handig als je slechts enkele vitamines en mineralen slikt. Bekijk hier welke zinktabletten het overwegen waard zijn om mee te nemen. 

Doe een afgepaste hoeveelheid voedingssupplementen in je tas, zodat je niet meer bij je hebt dan je gebruikt. Zo heb je alles bij je om van je motorvakantie een geweldige reis te maken.

Reacties

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie