Algemeen

De 5 beste motor navigatie apps van 2020

Een motor navigatie app op je smartphone blijft wat ons betreft toch een compromis. Toch kan dit voor de motorrijder die liever niet teveel geld uitgeeft aan een volledig navigatiesysteem een uitkomst zijn. Wat zijn nu de beste motor navigatie apps die er zijn? Motorstof.nl stelde een top 5 voor je samen.

beste motor navigatie app

MyRoute

De Myroute App is een grote speler op het gebied van motor navigatie apps, het enige nadeel is dat deze geen gratis versie heeft. Je hebt slechts een gratis proefperiode van 14 dagen om het uit te kunnen testen, na deze periode ga je €19,- per jaar betalen. Het maken van motor routes gaat met de navigatie app vrij makkelijk, tevens heb je de mogelijkheid om .GPX in te laden.

Kurviger/Scenic

Tja, Kurviger is wellicht een vreemde eend in de bijt. Deze motor navigatie app is er namelijk alleen voor Android, maar de app Scenic is er voor IOS en werkt dan weer op basis van Kurviger. In zowel de Kurviger als Scenic app kun je de routes samenstellen, maak je deze liever op je pc dan kan dat natuurlijk ook via Kurviger.de. Vervolgens kun je deze routes gemakkelijk exporteren naar zowel de Kurviger als de Scenic app. Ook goed om te weten, op beide apps is het mogelijk .GPX bestanden te importeren. Ook hebben zowel Kurviger als Scenic tevens een gratis en een premium versie.

beste motor navigatie app waze

Waze

Waze begon oorspronkelijk eigenlijk meer als een navigatie-app voor automobilisten, echter heeft deze sinds een tijd ook zijn routes geoptimaliseerd voor motorrijders. Zo kun je instellen dat je op de motor rijd waardoor je route hierop wordt geoptimaliseerd. Waze is verder redelijk basic en geeft je vrij weinig opties om te wijzigen. Zo is er ook geen mogelijkheid tot het importeren van .GPX bestanden. Het maakt hem echter wel uitermate geschikt voor de net wat interessantere ‘verplichte’ ritjes.

TomTom Go

De TomTom Go app is ook één van onze favorieten. De app bied bijna dezelfde functionaliteiten als het volledige navigatiesysteem, echter heb je hier niet de mogelijkheid om routes te maken op het device zelf. Je kunt met deze app 75 kilometer per maand gratis navigeren, wil je meer kilometers maken dan zul je een subscription moeten starten, deze kost je €6,- per maand, of €20,- per jaar. Het importeren van .GPX bestanden kan echter helaas alleen op de Android versie.

Calimoto

Calimoto is wat ons betreft de beste motor navigatie app, maar smaken verschillen natuurlijk. Zowel via de website als via de app kun je een route plannen. Ook worden er interessante statistieken bijgehouden, zoals je hellingshoek, snelheid en acceleratie. Ook is het importeren van een .GPX bestand mogelijk. De basis versie is volledig gratis, wil je gebruik maken van alle features dan kun je de premium versie nemen, zie hier de prijsopgave.

Een motor navigatie app is niet voldoende

Wie denkt dat ie er met alleen een navigatie app is zou zich weleens behoorlijk kunnen vergissen. Het is niet alleen belangrijk dat je je telefoon goed bevestigt zodat deze niet met 100 kilometer per uur over het asfalt heen glijd. Het is ook belangrijk dat deze waterdicht blijft, de trillingen die je motorfiets maakt zijn namelijk schadelijk voor het binnenwerk. Ook trillingen die je zelf niet voelt kunnen er voor zorgen dat de verbindingen binnen in je toestel lostrillen, met als gevolg dat je telefoon niet meer (correct) werkt. Zorg er daarom dus voor dat je een goede telefoonhouder aanschaft welke dat voorkomt. Ben je nou op zoek naar een goede telefoonhouder voor op je motorfiets, check dan even Chromeburner.nl. Voor 17:00 uur besteld, is vaak de volgende werkdag geleverd. Liever nog een top 5 lezen? Check dan ook de 5 lelijkste motoren aller tijden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe content? Like ons dan op Facebook!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe content? Like ons dan op Facebook!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties