Vijf motorboeken die wél de moeite waard zijn om te lezen

Een goed motorboek maakt een avondje ontspannen toch nét even iets beter, zeker wanneer het seizoen er voor velen motorrijders weer op zit en slechts een handjevol bikkels nog de kou durven te trotseren. Om ook aan die wens te kunnen voldoen stelden we een lijstje samen, hier zijn vijf motorboeken die echt de moeite waard zijn om eens opengeslagen te hebben. We gaan letterlijk alle kanten op, van een populaire bestseller tot het verbeteren van je rijtechniek. Zet je leesbril maar op, want met deze boeken over motorfietsen ben je voorlopig nog wel even zoet.

Motorboek A Twist of the Wrist

A Twist of the Wrist

Het is niet de eerste keer dat we dit boek aanprijzen, zo noemden we ‘m ook al als perfect cadeau voor een motorrijder, en dat is niet geheel zonder reden. We spreken uit eigen ervaring wanneer we zeggen dat dit motorboek een goede aanvulling is voor iedereen die zijn rijtechnieken wilt verbeteren, en hoewel het boek zich met name richt op circuitrijders zijn veel van de technieken ook op de openbare weg onmisbaar. Er is slechts een klein addertje onder het gras voor wie het liever Hollands houdt: hij is enkel in het Engels verkrijgbaar.

Motorboek van de ANWB

ANWB Motorboek Nederland

Wie denkt aan motorboeken, moet toch op z’n minst het ANWB Motorboek Nederland eens opengeslagen hebben. Het boek werd geschreven door Jan Dirk Onrust en kan het best worden omschreven als een verzameling motorroutes die ieder hun eigen verhaal vertellen. Zo wordt iedere motorroute op een leuke manier beschreven, waarbij zelfs historici nog wat kunnen opsteken. Uiteraard zijn de bijbehorende motorroutes gewoon te downloaden, zo kun je de routes achteraf – of vooraf – zelf nog even afleggen.

Motorboeken met humor

Motorisch gestoord

Het is niet iedere dag dat we een mede-redacteur een veer in z’n achterste steken, maar dat gaan we bij deze toch even doen. Want, denken we aan een motorjournalist, dan is Joost Overzee een van de eerste namen die bij ons opkomt. De door hem geschreven verhalenbundel stamt al uit 2007, maar is dermate tijdloos dat vrijwel iedere motorrijder zich er 15 jaar na dato nog steeds mee zal vermaken. Wie houdt van een rauw motorboek, waarin sferen tot in detail zijn beschreven zoals alleen Overzee dat kan hoeft niet verder te zoeken; die vindt je in Motorisch gestoord.

Een van de best aangeschreven motorboeken ter wereld

Zen en de kunst van het motoronderhoud

Hoewel de titel van dit motorboek wellicht doet vermoeden dat het wat boeddhistische klustips betreft, hebben we het hier waarschijnlijk over een van de best aangeschreven romans die je als motorrijder open kunt slaan. Het boek verscheen al in 1974, en blijft tot op de dag van vandaag razend populair. Zonder al teveel prijs te geven gaat het boek over een man die samen met zijn zoon een motortocht maakt en in deze periode terugblikt op zijn leven. Met die beschrijving zul je het moeten doen, de rest mag je zelf gaan lezen.

Motorboek neemt je mee op reis

Van hier tot Tokio

Van hier tot Tokio is een reisboek pur sang en neemt je zoals de titel al een klein beetje verklapt mee op reis richting Tokio. We nemen plaats achterop de Moto Guzzi van Paul van Hooff, schrijver van de motorboeken ‘Man in het zadel’ en ‘de Coureur’. In het boek lezen we tot in detail de avonturen die Paul tijdens zijn reis heeft meegemaakt, in z’n meest pure vorm. Dit meeslepende verhaal zal door echte avonturiers toch wel gewaardeerd worden. Het motorboek leest gemakkelijk weg en zou je zelfs aan niet-motorrijders cadeau kunnen doen.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie