Ducati’s nieuwe naked: De Ducati Streetfighter V2

Ducati’s nieuwe naked: De Ducati Streetfighter V2

Ducati bouwt voort op het succes van de Ducati Streetfighter V4 en presenteert de nieuwe V2 versie van het Italiaanse merk. De introductie van het nieuwe model moet de hypernaked vooral een stuk bereikbaarder maken, zonder daarbij in te leveren op het karakter van een ‘echte Ducati’. Helemaal nieuw is de Ducati Streetfighter V2 natuurlijk niet, de Panigale V2 kennen we immers al een tijdje en ook de Multistrada V2 is voorzien van hetzelfde blok. Naast de V2 introduceert Ducati ook de nieuwe Streetfighter V4 SP, welke vanaf februari bij de dealers te bewonderen zal zijn.

Chrome

Geen spam. Geen gezeur. Gewoon het laatste nieuws, direct in je mailbox. Liever geen e-mails? Volg ons dan via onze socials!

Met 153 pk aan maximaal vermogen levert de Streetfighter 2 pk in ten opzichte van de Panigale V2, wat voorzien is van dezelfde 955 cc V-twin. Ook het maximumkoppel dat wordt bereikt bij 9000 tpm ligt een slordige 3 Nm lager, waardoor er – naar eigen zeggen – zo’n 101,4 Nm overblijft. De oorzaak lijkt de keuze voor een kortere eindoverbrenging te zijn, een wijziging die moet zorgen voor meer koppel en een verbeterde gasrespons.

Lees ook:
De nieuwe Ducati Multistrada: is dit de GS-killer?

Volgens de fabrikant uit Bologna is er bij het ontwikkelen van de Streetfighter V2 veel aandacht besteed aan de set-up van het chassis. Zo wordt het motorblok gebruikt als dragend deel en is de enkelzijdige achterbrug 16 mm langer dan die van de Panigale, wat voor een verbeterde stabiliteit moet zorgen.

Ducati Streetfighter V2: Een Italiaanse kiloknaller…

De Italiaanse hypernaked telt 178 (droge) kilo’s. Om daar het nodige van te ondersteunen is er gekozen voor een volledig instelbare 43 mm Showa upside downvoorvork. Aan de achterzijde heeft men een Sachs schokdemper gemonteerd die eveneens volledig instelbaar is.

Streetfighter V2 2022

Ook op de grip en het remgedrag is niet bespaard, want de Streetfighter V2 is uitgerust met 5-spaaks velgen die zijn voorzien van een set nieuwe Pirelli Diablo Rosso IV-banden. Het volledige remsysteem is gekopieerd van de Panigale V2, waardoor de Streetfighter voorzien is van Brembo M4-32 monobloc radiale remklauwen met schijven van Ø 320 mm.

Ook elektronisch gezien zijn er veel overeenkomsten te vinden met de Panigale V2, waaronder de 6-assige IMU wat onder andere de aansturing doet aan de bochten-ABS, Traction Control en Wheelie Control. Daarnaast kan er gekozen worden tussen drie verschillende rijmodi, is de Streetfighter V2 voorzien van een 4,3″ TFT-kleurendisplay en mag ook een quickshifter niet ontbreken.

Lees ook:
Kawasaki Z1000? Nope...

Prijs Ducati Streetfighter V2

De 2022 Streetfighter V2 zal aankomend jaar enkel in het bekende Ducati-rood beschikbaar worden gemaakt en wordt vanaf januari 2022 bij de dealers verwacht. Wat de prijs betreft weet de Italiaanse fabrikant de V2 een slordige 7000 euro goedkoper neer te zetten dan de V4. De V2 zal in Nederlands beschikbaar zijn vanaf 18.990 euro, in België gaat de nieuwe Streetfighter 16.990 euro kosten.

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇