De 7 dikste naked bikes van 2021

De 7 dikste naked bikes van 2021

Een naked bike op zich is al dik, maar de uitgeklede schoonheden in dit lijstje zijn wel heel erg bruut. Voor wie nog niet helemaal wakker is: een naked bike is de term die we gebruiken voor een motorfiets zonder kuipdelen. Door hun zithouding en hanteerbaarheid lenen ze zich hierdoor uitstekend voor gebruik op straat, al zouden wij met dit lijstje best wat circuitdagen kunnen slijten. Met pk’s die in een aantal gevallen het aantal kilo’s overstijgen behoren deze nakeds namelijk echt tot de top van de voedselketen. Van Italiaanse schoonheden tot Britse hooligans, dit zijn dé naked bikes van 2021.

Chrome

Geen spam. Geen gezeur. Gewoon het laatste nieuws, direct in je mailbox. Liever geen e-mails? Volg ons dan via onze socials!

Dé naked bike van MV Agusta

Een naked bike met ballen: de MV Agusta Rush

We trappen af met de MV Agusta Rush, de meest krachtige naked bike die het Italiaanse merk ooit wist te produceren. Het paradepaardje van MV beschikt over maar liefst 212 pk met een maximaal koppel van 116 Nm, de ultieme wheelie machine dus. De topsnelheid van het beestje ligt dik over de 300 km/h, maar met het minimale kuipwerk is dat wellicht wat oncomfortabel. Makkelijk verkrijgbaar is ie helaas niet, want deze dikke naked verscheen in een gelimiteerde oplage van slechts 300 stuks.

Lees ook:
Triumph verrast met de Triumph Tiger Sport 660

Dubbele notatie: de KTM 1290 Super Duke RR

Wéér een Limited Edition, maar ook deze naked bike mag in dit lijstje niet ontbreken. We hebben het hier over de KTM 1290 Super Duke RR. Ja, dat lees je goed, RR. Het is het eerste model van KTM wat deze markering mag dragen, en dat is niet geheel zonder reden. De KTM 1290 Super Duke R kenden we namelijk al, maar het Oostenrijkse merk deed er nog een schepje bovenop door wat kilo’s van het standaard model af te snoepen. Het resultaat: 180 pk op 180 kg, met een maximaal koppel van maar liefst 140 Nm.

Viercilinder naked bike: De Suzuki GSX-S1000 2021

Japanse sumo: de Suzuki GSX-S 1000

Dan een naked bike die iets minder exclusief is, maar daardoor niet minder bijzonder: de nieuwe Suzuki GSXS-1000. De Japanse hypernaked werd voor 2021 compleet aangepakt, waarbij het grote publiek met name wat moest wennen aan de nieuwe koplamp. De krachtige vier-in-lijn van Suzuki is afkomstig uit de K5 GSX-R1000 welke al even mee gaat, maar zeker niet onderdoet voor de andere naked bikes in deze lijst. Cijfers om je vingers bij af te likken: een maximaal vermogen van 152 pk, gecombineerd met een koppel van 106 Nm.

De nieuwe Aprilia Tuono V4 2021

Italiaanse souplesse: de Aprilia Tuono V4

De Aprilia Tuono is toch wel dé hypernaked waar het merk uit Noale het van moet hebben. De fraai vormgegeven Italiaan is het broertje van de RSV4 en heeft voor 2021 wat kleine updates mogen ontvangen. Zit je nog vast aan een A2-rijbewijs dan kunnen we je wellicht verblijden met de 660-uitvoering. Blaas je gewoon op vol vermogen dan beschik je met deze 1077cc V4 over maar liefst 175 pk en een maximaal koppel van 121 Nm.

Lees ook:
5 Retro motoren die we mooier vinden dan het origineel
Elektrische naked bike van Energica

Een elektrische naked bike: de Energica Eva Ribelle

Met de Energica Eva Ribelle ga je full-on electric, en heb je dus ook een koppel beschikbaar wat niet snel zal worden overtroffen bij het stoplicht. De unieke vormgeving in combinatie met het trellis frame getuigd van vakmanschap, en geeft ons stille hoop dat elektrische motorfietsen in de toekomst toch een tof design krijgen. Met een prijs die bijna de 30.000 euro aantikt is het niet de goedkoopste naked bike op de markt, maar daar krijg je dan wel 215 Nm aan koppel voor terug.

Ultiem Brits: de Triumph Speed Triple 1200 RS

Eerlijk is eerlijk, ik heb stiekem een zwak voor de Speed Triple van Triumph. Het vorige 1050 blok was namelijk al geen straf om op te rijden, maar met de nieuwe cilinderinhoud van maar liefst 1160 cc moet je helemaal uit de voeten kunnen. De Britse hooligan heeft een rijke historie, en is zelfs op het witte doek meer dan eens verschenen. De vernieuwde 1200 RS levert maar liefst 180 pk, een verbetering van maar liefst 30 pk ten opzichte van het vorige model, gecombineerd met een maximaal koppel van 125 Nm.

Pure emotie: dé naked bike van Ducati

Een naked bike on steroids: de Ducati Streetfighter V4 S

De Ducati Streetfighter V4S is de uitgeklede versie van de Panigale V4 en ademt – zoals een echte Italiaan – pure emotie. Voor 2021 heeft de naked van Ducati een nieuwe Dark Stealth kleurenstelling gekregen, die wat wegheeft van de custom ‘Black on Black’ die door Poke werd samengesteld. De Streetfighter V4 is het resultaat van de zogeheten Fight Formula, en heeft met een gewicht van slechts 178 kg ten opzichte van maar liefst 208 pk flink wat vermogen te over. Met een prijs richting de 30.000 euro zeker niet een van de goedkoopste naked bikes op de markt, maar dan rijd je wat ons betreft wel op een van de mooiste nakeds die er te krijgen zijn.

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇