Alles wat je moet weten over de Brembo remblokken

Een motorfiets is niet alleen maar leuk of handig. Het moet natuurlijk veilig zijn. Daarom is het goed om je motor geregeld na te lopen en van tijd tot tijd een keuring te laten uitvoeren. Een belangrijk onderdeel dat bij een check niet mag ontbreken is natuurlijk het remsysteem. Hierin werken de remschijven samen met de remblokjes om altijd te zorgen voor veilig remmen, zonder blokkades of haperingen.

Is jouw motor toe aan nieuwe remmen, bijvoorbeeld omdat de huidige niet meer helemaal betrouwbaar zijn of zelfs enorm versleten zijn? Kies dan gelijk voor nieuwe remblokken! Online kun je heel eenvoudig nieuwe remblokken bestellen. Bovendien zijn de remblokkensets van dit merk gemaakt om alle denkbare weersomstandigheden te trotseren. Hier vertellen we je graag meer over.

Eigenschappen van Brembo remblokken

Ze beschikken over een uitstekend remvermogen en zijn perfect voor onder meer sportieve motorfiets. Bovendien werken ze enorm goed onder vrijwel weersomstandigheden. Of het nu ontzettend koud of enorm warm is, je bent altijd verzekerd van de remprestaties en een goede afvoer van viezigheid en vloeistoffen.

Waar zijn de remblokken van gemaakt?

Brembo remblokjes worden doorgaans gemaakt van een mix van metaaldeeltjes, schuurmiddelen en smeermiddelen. Doordat deze onder grote druk zijn samengeperst zijn ze enorm sterk en gaan ze heel lang mee.

Remblokset BREMBO Carbon Ceramic 07041 hebben een hoogte van 27 mm en zijn samengesteld uit metaalpoeders die aan elkaar zijn gebonden in een sinterproces zonder gebruik te maken van kleefstoffen: de wrijvingscoëfficiënt is afhankelijk van de gebruikte metaalpoeders. Smeermiddelen die aan de originele samenstelling zijn toegevoegd, zorgen voor continu en schokvrij remmen, terwijl schuurmiddelen dienen om de remschijven schoon te houden door afzettingen op het remoppervlak te verwijderen.

Geschikt voor verschillende merken en modellen

De blokken van Brembo zijn geschikt voor verschillende motorfiets en modellen. Denk bijvoorbeeld aan Yamaha, Honda, Kawasaki Ducati, Harley-Davidson. Voor de exacte toepasbaarheid op jouw merk en model kun je het beste de informatie op de productpagina’s raadplegen.

Zo verander je de remblokjes van je motor

Wil je Brembo blokken op je motor aanbrengen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de klus uit te besteden aan je plaatselijke garage. Als je een beetje handig bent, kun je het echter ook gewoon zelf doen. Hiervoor heb je een set remblokken voor en achter van Brembo nodig, een staalborstel, een krik en een dopsleutelset.
Draai allereerst per wiel de bouten los en til met de krik je motor omhoog. Haal vervolgens één voor één de wielen eraf, zodat je het remgedeelte goed kunt bereiken. Verwijder hierna de onderste twee bouten bij de remklauw. Deze remklauw komt nu omhoog. Hierna heb je goed zicht op de huidige remblokjes, die je kunt checken op onder meer slijtage. Schuif de blokjes van het wiel af, onder de oude clips door. Haal met de staalborstel overtollig vuil rondom de locatie van de remblokjes weg, zodat de nieuwe exemplaren op een schone ondergrond terechtkomen. Bij de nieuwe remblokjes worden nieuwe clips en een pakje vet meegeleverd. Schuif de nieuwe blokken op hun plaats, smeer wat vet op de clips en breng vervolgens ook deze aan. Plaats de vier wielen één voor één weer terug en zorg ervoor dat alle bouten echt weer goed vast zitten. Ga zeker in het begin niet te hard rijden en rem ook niet te plotseling.

Reacties

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie